Pop-up bevattning för gräsytor 

 
Gräsmattor innebär i allmänhet större ytor. Då är spridarbevattning det mest praktiska och kostnadseffektiva valet av bevattningsanläggning. En permanent anläggning med pop-up spridare är det självklara valet.
 

Pop-up bevattning i villaträdgråd

WaterBoys har bevattningslösningen för alla gräsytor såsom den lilla privata trädgården, offentliga miljöer, 
kyrkogårdar, fotboll, tennis, ridbanor, golf mm. 
Vi hjälper dig att välja rätt produkter som passar just ditt projekt. Vill du ha hjälp med installation står vi gärna även till tjänst med detta via vår kunniga personal. 
 
Vi tar hänsyn bl.a till utformning av dina gräsytor, vilket vattenflöde och tryck som finns att tillgå. Oavsett storlek på spridarna har du en garanti på att produkterna håller vad de lovar. 
 
 
 
 
Illustration i genomskärning av pop-up spridare som är monterad
 
 
 
Pop-up spridare under drift. 
Vattentrycket pressar upp spridarhuvudet och får det 
via en kuggmekanism att rotera. 
 
        
 
 
 
 
 
 
 

Placering av spridare

 

Ritningsexempel för en villaträdgård:

Ritning me pop-upp bevattning i villaträdgård
Genom att placera spridarna utmed och längs tomtgränsen fås en god täckning. Varje spridares arbetsområde symboliseras av de streckade cirklarna. WaterBoys bevattningssystem kan även göras helautomatiska. 
 

Automatik och vattenekonomi

Normalt delas ytan upp i ett antal avdelningar som är lämpligt layoutmässigt och om vattenbehovet varierar. Ett automatikskåp styr magnetventiler som öppnar och stänger beroende efter den programmering som gjorts. Trädgården kan då hållas fräsch även när man är bortrest.
 
För att få bättre vattenekonomi kan automatiken kompletteras med en regnkännare som gör att det inte vattnar i onödan. Den kopplas då till automatiken och ger signal till denna att det inte behövs vattnas om själv kännaren är blöt. Regnkännare finns som båder trådlöst trådbundet alternativ.
 
WaterBoys levererar ett komplett bevattningssystem som garanterar dig optimal drift och lång livslängd.
 
Bevattning monteras på fotbollsplan. Slangen läggs ner med hjälp av vår grävareBevattningsanläggning på fotbollsplan i drift
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bilderna visar ett montage av bevattning på en fotbollsplan. Ingreppet i planen är mycket liten och planen är fort spelbar igen.
 
Bevattningsanläggning med pop-up spridare på kyrkogård, i drift
 
Bilden visar nyanlagd bevattningsanläggning på Ryds kyrkogård. Matarledningen är nedlagd med vår grävare och det blir ett ganska litet ingrepp i grässvålen.
 
 
 
 

   

LÄS / BESTÄLL KATALOG

Katalog 2018
 
Beställ hem ett eget exemplar av vår katalog utan kostnad. 
Ni kan även ladda ner katalogen i PDF:fomat här »
 
 

BROSCHYR / BRUKSANVISNING

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster kan du ladda ner mer material så som broschyrer och bruksanvisningar i PDF-format här » 
 
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.