Droppbevattning till odlingar och växthus

 

Droppbevattning -precisionsbevattning

Som namnet antyder så innebär bevattningsmetoden att vatten tillförs i form av droppar i långsam takt. Möjlighet ges att bara bevattna grödans aktiva rotzon istället för hela fältet som t.ex. görs vid spridarbevattning. Droppbevattningens fördelar är väl känt både för odlingar under glas och på friland. WaterBoys AB har marknadens bredaste droppslangsprogram och tillhör de ledande inom droppslangstekniken med en försäljning om ca. 500.000 m droppslang/år. WaterBoys AB är huvudagent i Sverige för världens största droppslangstillverkare NETAFIM . Detta faktum är förknippat med många fördelar både för Er som kund och oss som leverantörer. Vi har full support ifrån dem i form av tillgång till deras olika experter samt ej att förglömma deras pionjäranda och nytänkande inom droppslangstekniken. Tekniken att använda droppslang som bevattningsmetod har varit i ständigt ökande under senare år.
 

Vad är då den stora fördelen med att droppbevattna en gröda jämfört med t.ex. spridarbevattning?

 
Sparar vatten - halverad vattenförbrukning kontra konventionell spridarbevattning. 
 
Optimerad bevattning - genom att vatten tillförs vid plantans rotsystem bevattnas ingen onödig yta.
 
Näringstillförsel - anläggningen kan mycket enkelt förses med gödseldosering för tillsättande av växtnäring.
 
Skonar jordstrukturen - långsam och exakt bevattning förhindrar jorderosion och att jorden "slår ihop".
 
Energisnålt - genom långsam bevattning och låga tryck kan små och energisnåla pumpar användas. Inom växthus- och plantskoletekniken finns det ett flertal olika modeller, allt ifrån smal tunnväggig droppslang som främst används vid bordsbevattning till den mer ordinära labyrintdroppslangen till bl. a containerodling, vi har dem alla på lager! 
 
 
Droppbevattning till jordgubbsodling ger en halverad vattenförbrukning jämfört med spridarbevattning
 
Droppbevattning i tomatodling med droppknappar där både näring och vatten tillförs genom knappen
 
 
 
Till tomat och gurkodling levererar vi främst olika typer av droppknappar, t ex. CNL och PCJ dropp. Dessa levereras i lösa delar, som förmonterade enheter eller komplett med förstansad matarledning, helt efter Ditt önskemål.
 

Droppbevattning  med ampeldropp till jordgubbar i växthus

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Samma typ av dropp används vid bevattning av amplar. 
Ett annat alternativ till ampelbevattning är att våra ampeldroppinnar. Ampel-droppinnarna i sig fungerar som en labyrintdroppslang och behöver inte förses med någon typ av droppknapp.
 
 
 
 
 
 
Satsa på marknadens modernaste och effektivaste bevattningssystem, vi har mångårig erfarenhet och hjälper dig gärna.
 

   

LÄS / BESTÄLL KATALOG

Katalog 2018
 
Beställ hem ett eget exemplar av vår katalog utan kostnad. 
Ni kan även ladda ner katalogen i PDF:fomat här »
 
 

BROSCHYR / BRUKSANVISNING

Vill du veta mer om våra produkter och tjänster kan du ladda ner mer material så som broschyrer och bruksanvisningar i PDF-format här » 
 
Vi är ett kreditvärdigt företag enligt Bisnodes värderingssystem som baserar sig på en mängd olika beslutsregler. Denna uppgift är alltid aktuell, informationen uppdateras dagligen via Bisnodes databas.